И монтьорът, регистрирал джипа, с който той уби момичетата, също е

...
И монтьорът, регистрирал джипа, с който той уби момичетата, също е
Коментари Харесай

За да ползват автомивка без пари, полицаи издавали на Семерджиев къде са патрулите

И монтьорът, записал джипа, с който той уби момичетата, също е измежду 40-те осъдени като помагачи
Монтьорът, който е сложил регистрационните табели на черното “Ауди Q7 ”, с което Георги Семерджиев блъсна и умъртви 2 девойки в София на 5 юли, е измежду 40-те чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са осъдени, тъй като помагали на някогашния футболист.

Регистрацията на съдбовния джип станала 2 месеца преди злополуката на столичния бул. “Черни връх ”. Тя е направена в столичния КАТ на “Драган Цанков ”. Самият Семерджиев отишъл, само че като пасажер на предната седалка. Джипът се водел на компанията му, която има автомивка. Затова зад кормилото бил чиновник на някогашния футболист. Той имал пълномощие и до момента в който течал прегледът и се слагали регистрационните табели, се занимавал с документалната работа. През това време Семерджиев си седял в колата и не слязъл в нито един миг.

Едва месец по-късно - на 11 юни, Семерджиев е спрян за инспекция от служители на реда от 7-о районно управление (на МВР) в София. Той карал дрогиран с амфетамини, по тази причина униформените взели швейцарската му брошура, за която след това се разбра, че е подправена. Те свалили номерата на джипа.

Преди да съумеят да го задържат обаче, Семерджиев избягал. Затова униформените са осъдени. Веднага след злокобния удар, при който Семерджиев мина на червен светофар, удари го такси, заби се в спирката и премаза девойките, на място се оказал служител на реда от 4-о районно управление (на МВР). Той също е осъден, тъй като има данни, че логистично е подкрепил Семерджиев да избяга - споделил му от кое място да мине, с цел да не го снимат камери.

Така наказаният като наркодилър мъж стигнал до автомивката си. Там се обадил на полицайката от 1-о районно управление (на МВР) Симона Радева. Срещу нея има осъществена дисциплинарна инспекция, която до дни завършва и констатацията е за нейното дисциплинарно уволняване, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров пред Нова телевизия. По думите му са открити непозволени дейности от нейна страна, които се показват с помощ по отношение на Георги Семерджиев, в това число и да се укрие. 

Тодоров добави, че има констатации за голяма група чиновници на Министерство на вътрешните работи, за чиито дейности или бездействия са установени данни за дисциплинарни нарушавания и това е мотив да стартират производства против тях.

Проверката на Министерство на вътрешните работи обгръща последните 10 години. В тях Семерджиев е спиран с нарушавания на пътя и все пак е траял да кара, без да понесе никаква наказателна отговорност. Установени са 40 чиновници от Пътна и Охранителна полиция, които са си затваряли очите - съзнателно или от безгрижие.

По информация на “24 часа ” измежду осъдените са и служители на реда от 5-о районно управление (на МВР) в София и столичната Пътна полиция, които забавили преписка с година и половина.

Става въпрос за случай от 19 декември 2020 година, когато някогашният футболист е заловен да кара без брошура. Писан му е акт, само че наказателното разпореждане не му е връчено. Полицаите вземат решение и че има данни за закононарушение, само че рапортуват на прокуратурата едвам ден след съдбовната злополука на бул. “Черни връх ” през юли.

Другите осъдени чиновници са началници на групи в разнообразни столични районни ръководства. Те казвали на Семерджиев къде ще има патрули. Услугите правели в подмяна на това да си мият гратис колите на автомивката му.

Има данни и за плащания до 200 лева седмично.

Засега в инспекцията не е открито Семерджиев и Радева да са били любовници, споделиха осведомени.

Няма данни и за случаи на чадър от висши служители на реда. “Дали става въпрос за застъпничество от по-високо равнище, или за инцидентни случаи, инспекцията в Министерство на вътрешните работи продължава ”, разгласи Тодоров. Тя се прави от Вътрешна сигурност. Очаква се наказванията да са от възбрана за повишение в служба до уволнения. При данни за осъществено закононарушение материалите ще се дават на прокуратурата. 

Самият Семерджиев е в ареста от 6.07. с пет обвинявания. Освен за злополуката, при която починаха Христина Дилева и Хариет Стефанович, е измамен под отговорност и че е бил дрогиран. Другите обвинявания са за подправени номера на колата и менте книжката, както и владеене на метамфетамини, открити в джипа след злополуката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР